A Cseh Károly Általános Iskolában 1961. január 15-én jelent meg a Fáklya, iskolánk diáklapjának első száma. 1978-ban legjobb diáklap kitüntetést kapott, majd 1980-tól községi diákújság. 1989-ben pénzhiány miatt megszűnt. 2001-ben történt egy próbálkozás az újjáélesztésére, sikertelenül.
2016-ban nagy erőfeszítések árán, Krónika néven, újra kiadásra került az iskolaújságunk.
Ezt a hagyományt viszi tovább az iskolánk. Az iskola újság harmadik száma is kiadásra került. Tanárok és diákok együttesen dolgoztak, közel egy hónapig, hogy a harmadik szám minden részlete a helyére kerülőjűn. Mivel maga az iskolaújság az iskolában lévő eseményekről számol be, ezért az évi egy megjelenés kevésnek bizonyult, ezért azon munkálkodunk, hogy évente az újság két alkalommal jelenjen meg. A negyedik szám szerkesztési folyamatai most is tartanak, de már a végéhez közeledik és hamarosan kiadásra kerül.
Az iskola könyvtára a könyvtár tevekénység mellett, a az iskolaújság szerkesztési feladataival és koordinálásával is foglalkozik. A gyerekek egyre jobban kezdik magukat kiismerni a rendelkezésükre álló eszközökkel. Mind ezzel próbáljuk az újságírás és a szerkesztés folyamatait még közelebb vinni a gyerekekhez, ezzel is elősegítve a vállalkozó szellem kialakulását, fejlődését.
A támogatásból beszerzett nagy kapacitású nyomtató valamint vágó eszköz segíti a szerkesztés folyamatait. az anyagokat kész formára tudjuk nyomtatni, így előre látva a végleges megjelenési formát, amelyet igy könnyebb a megfelelő formára szabni, valamint a lektorálási feladatokat is könnyebben eltudjuk végezni.
Az iskola saját kis kiadványait diákparlamenti projektek, meghívók, pannók is a szerkesztőségben tudnak elkészülni.
Az iskola diákjai a tanárok segítségével egyre jobban ráéreznek az újságszerkesztés csínjára-binjára. Minnél jobban a sajátjuknak érzik, annál nagyobb hasznosulása van a törekvéseinknek. A vállakózó szellem és önállóság fejlődése nagyon fontos a gyerekek ezen fejlődési szakaszában. Új ötletekkel egyre többször állnak elő a gyerekek, ami az újság fejlődését viszi előre. Már a 3. szám új megjelenési formát kapott, a 4. számban pedig új főcímek kapnak helyet az ötletek alapján.
A nagykapacitású nyomtató a típusa és fentarthatósága a maga nemében maximálisan az elvártaknak felel meg. Kategóriájában a lehető leghatékonyabb nyomtató fekete 24000 A4 oldal 5% lefedettség melett, míg a színes 21000 A4 oldal 5% lefedettség melett. Az újság nyomtatásának kiszervezésének lehetőségét még mérlegeljük, mivel a nyomdai kapacitások és gépek, amelyek egy iskolának teljesen felesegesek és fentarthatatlanok, hatékonyabbak és gazdaságosabbak. A szerkesztési folyamatokat és a szerkesztőség egyéb tevékenységét viszont a lehető leghatékonyabban kiszolgálja.